Kako djeluje antropozofska medicina

Antropozofija

Weleda lijekovi osmišljeni su kako bi pomogli vašem tijelu da pomogne samo sebi. Aktivni sastojci koje sadrže potječu iz bilja, minerala i metala, od kojih neke obrađujemo po vrlo posebnim metodama.

Što je zapravo antropozofska medicina?

Čaj

Antropozofska medicina je integrativna medicina koja se fokusira na holističke potrebe pacijenta. Odnosi se na dvije medicinske škole: s jedne strane znanstvenu, konvencionalnu medicinu sa svojim metodama i rezultatima, as druge strane duhovno znanstveno znanje antropozofije. Ova dva pristupa idu ruku pod ruku. Uostalom, ljudi se ne sastoje samo od tijela, već i od duše i individualne osobnosti. Liječenje, kako ga mi vidimo, nije samo borba protiv simptoma, već i podrška vašem individualnom, holističkom putu da postanete zdravi. Naši lijekovi osmišljeni su kako bi ojačali sposobnost vašeg organizma da se sam izliječi.

Održivo i ekološki

Drvo

Antropozofska medicina nastoji pomoći i ljudima i planetu. Prema prirodi se odnosimo s poštovanjem, a ekološka načela su u središtu naših farmaceutskih procesa. Naša odgovornost počinje sirovinama i nastavlja se s pacijentima. Ovu odgovornost poduzimamo čak i dalje obraćajući pozornost na biorazgradivost naših proizvoda i kako se ostaci materijala mogu pravilno zbrinuti. Naši lijekovi proizvedeni su s aktivnim sastojcima iz prirode na načine koji su ekološki prihvatljivi, štede resurse i u suradnji s našim partnerima.

 

Ti si dio prirode

Lijek

Priroda ima snažne moći iscjeljivanja. Tu snagu ne možete pronaći samo u ljekovitim biljkama, već i u sebi. Tu na scenu stupaju Weleda lijekovi. Osmišljeni su ne samo za uklanjanje simptoma pomoću aktivnih prirodnih sastojaka, već i za podsjećanje vašeg tijela na vlastite prirodne sposobnosti samoizlječenja i njihovo aktiviranje. Kvaliteta i učinkovitost Weleda lijekova nisu samo rezultat naših prirodnih sirovina i posebnih formulacija, već i naših proizvodnih metoda, od kojih su neki procesi jedinstveni i koje koristi isključivo Weleda.

Ljekovito bilje – svježe ubrano i prerađeno

Mnoge ljekovite biljke uzgajamo sami, po principima biodinamičkog uzgoja. Naša proizvodnja tinktura nalazi se samo nekoliko koraka od našeg vrta ljekovitog bilja. Odmah nakon berbe svježe biljke se dovoze u pogon na preradu.

» Od sjemena do biljke, preko žetve i obrade, do farmaceutskog procesa: svaki od mnogih pojedinačnih koraka služi pretvaranju snage ove biljke u lijek.“

Sjeme

Jedinstvene metode proizvodnje

Razvili smo jedinstvene metode proizvodnje kako bismo iskoristili snagu prirode.

ogledala

Metalna ogledala

Proizvodnja metalnih ogledala jedinstven je proces koji zahtijeva puno vremena i rada. Za proizvodnju zlatnog zrcala, na primjer, mala količina ovog plemenitog metala pretvara se u tekućinu i isparava stalnim povećanjem topline u vakuumu. Dobiveno metalno zrcalo taloži se na stijenke staklene tikvice. Zatim se struže i u daljnjim koracima prerađuje u različite lijekove

 

body

Potenciranje

Razvili smo vlastiti proces potenciranja koji se temelji na klasičnoj metodi prema Hahnemannu. Odvija se u posebnim prostorijama koje omogućuju miran, nesmetan farmaceutski rad. Razrjeđenja ritmički ručno protresaju naši posebno obučeni stručnjaci kako bi se proizvele različite potencije. Svaka moć nastaje kroz aktivnost ljudskog bića. Potencijalni rad zahtijeva vještinu, koncentraciju, unutarnji mir i iskustvo. Za razliku od mnogih klasičnih homeopatskih lijekova, Weleda lijekovi općenito se potenciraju u samo nekoliko faza i stoga sadrže analitički detektabilne koncentracije aktivnih sastojaka

Vegetal

Vegetabilizirani metali

Još jedan poseban farmaceutski proces koji koristi Weleda je vegetabilizacija metala. U ovom procesu, visoko razrijeđeni, topivi pripravak proizvodi se od prirodnog metala kao što je čvrsto srebro. Ovo služi kao svojevrsno gnojivo za tlo u kojem se može uzgajati ljekovita biljka. Omogućuje biljci da apsorbira metal kroz svoje korijenje, čime potencira i dinamizira metal. U vrijeme cvatnje biljka se bere i kompostira. U proljeće iduće godine tim se kompostom gnoji nova gredica za istu biljnu vrstu. Ovaj proces potenciranja se još jednom ponavlja i potom se biljka treće generacije prerađuje u ljekoviti proizvod. Ne samo da sadrži blagotvorne učinke biljke, već i, primjerice, svojstva dinamiziranog srebra, koje se aktiviralo tijekom tri godine kao dio životnog procesa biljke.

 

Rh

Postopek Rh

Skraćenica Rh, koja se pojavljuje u nazivu nekih Weleda lijekova, označava “ritam”. Ovaj farmaceutski Rh proces – koji provodi samo Weleda – koristi se za proizvodnju posebnih vodenih (dakle, bezalkoholnih) pripravaka od svježih biljaka. Ujutro se sok iscijeđen iz biljaka više puta zagrijava na 37 °C i ritmički miješa. Zatim se navečer ohladi na 4 °C i ponovno ritmički miješa. Količina svjetlosti kojoj je preparat izložen također se mijenja prema određenom ritmu. Dobiveni fermentirani pripravci ne zahtijevaju dodatne konzervanse. Rh proces koji koristi Weleda trenutno je integriran u Europsku farmakopeju (Ph. Eur.).