Istražujemo sa znanjem i strašću

Istraživanje

Kako razvijamo svoje proizvode

Učinkovito i sigurno

Neven

Kako razvijamo svoje proizvode

Učinkoviti i sigurni – svi naši proizvodi moraju posjedovati ove dvije osnovne kvalitete. Istovremeno oni mogu biti i privlačni, njegujući, umirujući, iscjeljujući i okrepljujući. U tu svrhu imamo više od 100 stručnjaka koji rade na istraživanju i razvoju.

Stručnjaci smo za holističku prirodnu kozmetiku

Tijelo

Naša prirodna kozmetika osmišljena je kako bi njegovala vašu ljepotu, zdravlje i cjelovito blagostanje. Bilo da se radi o kremi za ruke ili losionu za tijelo, ulju za tijelo ili gelu za zube, ne njeguju samo tijelo, već i um i duh. Naše dugogodišnje znanstveno i dermatološko iskustvo kao i naše razumijevanje ljudi utkani su u svaki naš proizvod. U rješavanju individualnih potreba kože, naši stručnjaci također istražuju temeljne uzroke. Inspirirani antropozofskim pogledom na prirodu i ljudska bića, pronalazimo posebna rješenja, upotrebljavajući korisne tvari iz prirode za stvaranje učinkovitih formulacija. U svakom Weleda proizvodu možete otkriti posebnu kvalitetu koja ide mnogo dalje od slojeva kože.

Salutogeneza – zdravlje kroz samoizlječenje

Što ljude održava zdravim? Salutogeneza gleda na vlastite tjelesne moći samoiscjeljenja koje možemo aktivirati kako bismo ponovno uspostavili ravnotežu tijela i uma, jačajući ih i štiteći od bolesti

samoisjeljenje

Aktivni sastojci i učinkovitost

Lijek

Razvoju i odabiru naših aktivnih sastojaka pristupamo holistički. Oslanjajući se na 100 godina iskustva utemeljenog na najnovijim 

spoznajama i ekspertizu, razvijamo formulacije sa sastojcima prirodnog podrijetla koje su učinkovite, visokokvalitetne i inovativne.

Prije nego odaberemo novi ekstrakt za seriju proizvoda, provodimo dubinsko istraživanje svojstava i samog ekstrakta i biljke iz koje potječe. Na primjer, za jednu od naših hidratantnih krema proučavali smo kaktus opunciju. Mogu li nevjerojatna svojstva ove biljke podupirati kožu? Kako zadržava vlagu? Kako može podijeliti te kvalitete s kožom?

U Weleda prirodnoj kozmetici kombiniramo specifične aktivne sastojke – poput biljnih ekstrakata, eteričnih ulja i ulja sjemenki – kako bismo optimalno zadovoljili potrebe kože.  Idemo i dalje od toga: zajedno s istraživačkim institutom u Goetheanumu u Švicarskoj, istražujemo kako su svojstva biljaka povezana s ljudskim bićima, postavljajući pitanja kao što su: koje biljne vrste mogu podržati stanje kože osjetljivijih ljudi? Zašto su neki dijelovi biljke posebno prikladni za upotrebu u hranjivoj kremi za poboljšanje neujednačene teksture kože?

 

"Razvoj visokokvalitetne prirodne kozmetike zahtijeva puno vremena i iskustva."

Dr. Bernhard Irrgang, voditelj istraživanja i razvoja prirodne i organske kozmetike

Weleda prirodna kozmetika nositelj je NATRUE certifikata

Natrue

Kako ranije nije postojala službena definicija prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda, 2008. godine udružili smo snage s našim partnerima kako bismo uspostavili certifikat kvalitete: NATRUE. Veliku važnost pridajemo transparentnim kriterijima koje svatko može razumjeti i cijeniti. Zato su svi naši kozmetički proizvodi, od gela za zube do balzama za stopala, bez iznimke, certificirani od strane neovisnih stručnjaka prema vrlo strogim NATRUE  standardima. Weleda nadilazi zahtjeve kada je riječ o kvaliteti. To nas čini jednim od najbeskompromisnijih proizvođača prirodne kozmetike.

Centar kompetencija za naše mirise

Miris

Nanošenje Weleda proizvoda na kožu nadahnuće je za osjetila čistom i prirodnom kompozicijom mirisa. Mirisi su važan i bitan dio holističkog učinka naših proizvoda. Naši parfumeri u Weleda Centru kompetencija kombiniraju prirodna eterična ulja kako bi stvorili mirise koji podržavaju i nadopunjuju učinke naše prirodne kozmetike

Inspirirani aromaterapijom

Ulja

Čak i u ranim danima Welede, eterična ulja su se koristila kao aktivni sastojci u našoj prirodnoj kozmetici i lijekovima, poput stimulirajućeg ružmarina ili umirujuće lavande. Tijekom godina svoje znanje stečeno aromaterapijom ugradili smo u bogato iskustvo s mirisima. U razvoju kompozicija mirisa, naši parfumeri crpe inspiraciju iz prirode i bogatih aroma cvjetnica, četinjača i lišća. Eterična ulja su stručno kombinirana tako da čisti mirisi biljaka razbuđuju osjetila.

Priroda

Učinkovitost naših lijekova

Medicina

Učinkovitost, sigurnost i kvaliteta – temelji su našeg farmaceutskog istraživanja. Weleda je moderna farmaceutska tvrtka s dugom poviješću. Mnogi od naših lijekova dokazali su svoju vrijednost tijekom niza godina. Kako bismo stekli još više znanja o učinkovitosti naših lijekova, prikupljamo kliničke podatke i sudjelujemo u sveučilišnim istraživačkim projektima. Također provodimo vlastite pred-kliničke i kliničke studije kako bismo dalje razvijali naše postojeće lijekove i kreirali nove za budućnost.

 

Kako djeluju Weleda lijekovi?

Biti bolestan znači da naš organizam nije u ravnoteži. Kao nadopuna konvencionalnoj medicini, antropozofska medicina je integrativni pristup usmjeren na podršku samoregulacijskim mehanizmima našeg tijela da prevlada bolest kad god je to moguće i razumno. Antropozofski lijekovi osmišljeni su da stimuliraju našu prirodnu obranu i sposobnost samoiscjeljenja. Oni to mogu jer posebno pripremljene aktivne tvari koje sadrže imaju specifičan učinak na poremećene funkcije organa.

 

Bilje

Kako provodimo istraživanja?

Antropozofija

Još od 1921. godine proizvodimo široku paletu medicinskih proizvoda. Danas smo uglavnom usmjereni na provođenje znanstvenih studija o učinkovitosti naših postojećih pripravaka i na razvoj novih proizvoda. Naše istraživanje temelji se na našem znanju o tradicionalnoj biljnoj i antropozofskoj medicini u kombinaciji sa suvremenim znanstvenim istraživačkim metodama.

Što istražujemo?

Istraživanje

Naše istraživanje usmjereno je na područja koja trenutno pogađaju mnoge ljude: očne bolesti, poremećaji spavanja i druge tegobe povezane sa stresom, kardiovaskularne bolesti, probavni poremećaji, prehlade i kožne bolesti.

Provodimo opsežna istraživanja i istražujemo učinke lijekova koje proizvodimo pomoću naših posebnih farmaceutskih proizvodnih procesa. Jedan od naših trenutnih projekata je razvoj inovativnog biljnog lijeka za liječenje poremećaja spavanja.

"Farmaceutsko istraživanje u Weledi znači kršenje novih temelja, usuđivanje na inovacije i pružanje jasnih znanstvenih dokaza o učinkovitosti naših lijekova."

Dr. Aldo Ammendola, glavni direktor za istraživanje i razvoj

Pružamo znanstvene dokaze

Studije

Objavljeno je gotovo 300 kliničkih studija o antropozofskim lijekovima. Postoje vrlo dobri dokazi o učinkovitosti pojedinih lijekova, poput Weleda spreja protiv peludne groznice (Gencydo) s limunom i dunjom.

Posebno uvjerljiv primjer je studija IIPCOS (International Primary Care Outcomes Study) koja uspoređuje konvencionalno i antropozofsko liječenje akutnih respiratornih infekcija i infekcija uha kod odraslih i djece.

Rezultati pokazuju da liječnici koji koriste antropozofski pristup rijetko propisuju antibiotike, u usporedbi s liječnicima koji svoje pacijente liječe konvencionalno. Ipak, pacijenti koji su primili antropozofski tretman brže su se oslobodili tegoba i simptoma te su ukupno gledano bili zadovoljniji terapijom.